Over Huub van Delft

Over Huub van Delft

Mijn naam is Huub van Delft

In 2013 ben ik begonnen aan de opleiding integratieve massage bij Geert van Coillie op  levenscentrum Venwoude. Ik ben sinds 2015 gediplomeerd integratief masseur. Meer informatie over deze opleiding vind je op www.destroming.com

Daarnaast heb ik in datzelfde en opvolgende jaar de cursus Dieptemassage gevolgd. Dit was een zeer intensieve en leerzame cursus waarbij dieper ingegaan werd op alle spiergroepen en bindweefsel massage.

Maar de grootste leerschool is nog de praktijk: werken met mensen. Door de combinatie van mijn ervaring met lichaamswerk en de massageopleiding ben ik me er zo bewust van dat lichaam en geest zo met elkaar vervlochten zijn dat je ze niet zonder elkaar kunt zien. Je moet ze beide koesteren.

Dat ik vanuit mijn eigen ervaring de mensen een massage mag geven is nog altijd een cadeau. En de reacties van de mensen is de reden om dit nog lang te blijven doen.

Waarom de naam Umassage?

Tijdens een reis door Midden-Amerika heb ik een cursus Spaans gevolgd in San Pedro de Atitlan in Guatemala. Ik vroeg een inwoner van het dorp wat de vertaling is van mijn naam in zijn taal, het Tzutuhil, één van de Mayatalen. Hij antwoordde dat ik in het Tzutuhil Ume heet. De vrouwelijke vorm is Uma.

Daarom besloot ik destijds dat mocht ik ooit een dochter krijgen, zij Uma zou gaan heten. Omdat dat laatste nooit gebeurd is heb ik deze naam aan mijn massagepraktijk verbonden: dat is Umassage geworden.